HTML

Egy Siedon blogja

Közéleti,társadalmi apróságok,hétköznapi dolgok amelyek bosszantanak,és jótanácsok,ezek kikerülésére. egy Nemzeti liberális gőzlevezetője :)

Friss topikok

  • holzroller: @tisztakéz: üdv a blogomon! Sajnos igen, én valahogy jobban örültem volna pl: Bogár Lászlónak. (2012.04.17. 16:08) Vendégszerző part 1.: Tolvaj!
  • alsegédlúzer: éR EZEN RÖHÖGNI? kIFORDULNA AZ oRSZÁG A SARKáBÓL Amennyit a DK és annyit ér a véleménye meg a jelö... (2012.04.05. 20:22) Ehhez pofa kell...
  • holzroller: www.mindennapi.hu/cikk/vezer/a-rak-egye-ki-a-beled-vona/2011-02-01/1401 Itt olvasható Balavány Gyö... (2012.03.14. 18:09) Vona és a rák
  • alsegédlúzer: a híradásokat ki kell vaslamivel tölteni:) Nem beszélhetnek a mai parlamnenti döntésekről,a valódi... (2011.11.08. 17:35) Baleset, és?

Évértékelő, avagy mi a f... az a középosztály?

2012.02.08. 00:00 holzroller

Orbán Viktor megtartotta a szokásosat. Immáron tizennegyedszer.

Két dologban mélységesen egyetértek vele. Igen, Európa (mármint az Eu), tényleg olyan mint az alkohol. Öl, butít, nomeg nyomorba is akar dönteni.

Mi meg olyanok vagyunk mint az oldalára dőlt hajó. Áhá, tényleg. A kapitány magasról tesz mindenre, a jólétben, luxusban lévő utast kimentik, a melós meg nem számít.

Megint előkerült a középosztály-kártya. Illene végre tisztázni, mit is jelent ez? Ki is valójában a középosztálybeli? Ezt anyagi, vagy szellemi szinten mérik? Mert egyáltalán nem mindegy. 

Kérdem én:

Középosztálybeli-e az a ritka kretén, aki kéttonnás autóval rámegy a Balaton jegére, és csodálkozik, hogy beszakad alatta? Szerintük igen, szerintem nem.

Középosztálybeli-e az a büropatkány, aki fellöki a sorbanállót a boltban, mert épp csak kiugrott a munkahelyéről tízórait venni(!), és siet vissza, de azért még megbeszéli előtte a pénztárossal, a pikáns majonézes saláta elkészítési módját? Szerintük igen, szerintem nem. Szerinted?

Iszonyatosan sokszor tapasztaltam már, a felsőfokú képesítés nem növeli az intelligenciaszintet, csak az igényeket, "mert nekünk az jár!" alapon. Ja, igen, csupán annyi a probléma az egésszel, hogy az egyszeri közgáz/filozóf/andragógus hiába akar magának saját laptopot a munkahelyén, két vásárló között nem fog tudni pofakönyvezni a pénztárban, meg akarhat otthonról végezhető munkát, de sajnos a bigmeket, meg a tortillát ell kell készíteni, ki kell adni az éhes vendégnek. Ugyebár az ilyen szakra jelentezők nagyrésze nem azért megy oda, hogy Bogár László szintjét elérje, hanem azért, mert jó buli, meg utána verheti a mellét, hogy neki mekkora végzettsége van. Tényleg, de jelen állás szerint "semmit sem ér kb." Igen, ők is "középosztály".

 Az "átlagmagyarvállalkozónak" (mivel saját állításuk szerint már középosztálybelinek számítanak) sokkal előbbre való egy terepjáró, vagy egy utazás Egyiptomba (hehehe), mint az elégedett, és jókedvvel,  szívesen dolgozó alkalmazott. Mindegy, támogatást vesz fel utána.

Ha lenne igazi középosztály, (és valóban úgy működne ahogy kellene) és minden politikai párttól függetlenül, akkor kissé előrébb tartanánk. A kormányoknak így is jó, mert 10%-uk az, aki felelősen tud gondolkodni, a középosztály többi 90%-a kap egy kis pénzt, pozíciót, aztán terelhető, mint a birka. De az elmúlt 22 év (talán még több is) arról szólt, hogy legyen minnél több státusszimbólum, amiért egymás torkát haraphatják, hazánk jobb sorsra érdemes polgárai. Az egykori tehetségtelen "prolielit" pedig így tudjék megerősödni, bebetonozódni, továbbélni. Az anyagiasság legyőzte a műveltséget. Aki egyszer lecsúszik, annak ne lehessen mégegyszer visszajutni, mert ha esze van, akkor veszélyes. Ezek tudatában kérdem; szükség van erre a középosztályra vagy nincs? Mindenki döntse el maga.

 

Szólj hozzá!

Címkék: közélet társadalom felelősség

A bejegyzés trackback címe:

https://egysiedon.blog.hu/api/trackback/id/tr924078863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása