HTML

Egy Siedon blogja

Közéleti,társadalmi apróságok,hétköznapi dolgok amelyek bosszantanak,és jótanácsok,ezek kikerülésére. egy Nemzeti liberális gőzlevezetője :)

Friss topikok

  • holzroller: @tisztakéz: üdv a blogomon! Sajnos igen, én valahogy jobban örültem volna pl: Bogár Lászlónak. (2012.04.17. 16:08) Vendégszerző part 1.: Tolvaj!
  • alsegédlúzer: éR EZEN RÖHÖGNI? kIFORDULNA AZ oRSZÁG A SARKáBÓL Amennyit a DK és annyit ér a véleménye meg a jelö... (2012.04.05. 20:22) Ehhez pofa kell...
  • holzroller: www.mindennapi.hu/cikk/vezer/a-rak-egye-ki-a-beled-vona/2011-02-01/1401 Itt olvasható Balavány Gyö... (2012.03.14. 18:09) Vona és a rák
  • alsegédlúzer: a híradásokat ki kell vaslamivel tölteni:) Nem beszélhetnek a mai parlamnenti döntésekről,a valódi... (2011.11.08. 17:35) Baleset, és?

Baleset, és?

2011.11.08. 13:56 holzroller

Előre jelzem,kissé cinikus leszek,ha valakinek nem tetszik a bejegyzés,akkor így járt. Mindenesetre ez az én álláspontom.

Szóval a hír:"Magyar turisták egy csoportja,buszbalesetet szenvedett Egyiptomban,11 halott,számos súlyos sebesült,köztük gyerekek is." Ennyi. Az elhunytak hozzátartozóinak részvétem. De.....

A villanyparasztbutító minden híradásban ezzel foglalkozik két napja, az egyik kercsatornán meg még celebeket is hívtak,akik elsírták milyen jó hely az a Hurghada.....komolyan mondom életemben nem hallottam annyiszor az egyiptomi terület nevét,mint ma reggel 2-3 óra alatt.

Tragédia? Igen,de perszonális. Az igazi tragédia az elmúlt években Kolontár/Devecser illetve pl. a múlt nyári Sajó-menti árvíz volt,ahol többezer ember élete változott meg,hirtelen olyan mértékben és irányban,hogy sokan mind a mai napig nem tudták kiheverni.Talán soha nem is fogják.

Azért egyvalamit tudomásul kell venni. Nem a minimálbéres kisember,vagy a négyórás köztroll megy ilyen helyre nyaralni,még last minute alapon sem. Nagyon-nagyon sokan vannak az én környezetemben is olyanok,akik megjárták már Tunéziát,Görögországot stb...,de ha megkérdem őket merre van a regéci vár, valahol Békéscsaba környékén keresgélik a térképen.Nomeg ezen emberek körében dívik a popójukat riszálni monnyuk a trogir-i sétányon,Horvátországban,aztán meg pofakönyvre kirakva a képeket,lehet virítani az ismerősöknek."Na,prolikám, nézd hol jártam!" alapon.Ha meg mégis belföldön marad(ná)nak szinte csak,és kizárólag valamelyik spa és wellness szolgáltatásokkal operáló szálloda lenne az úticél.Igen, az trendibb mint egy hátizsákos túra a Bükkben.

150e HUF.Ennyibe kerül(t) az út Egyiptomba/kopf.Azon koppant el az agyam mégis,hogy a 11 elhalálozottból 10-nek nem volt utasbiztosítása,ami vagy hanyagságra vagy spórolásra utal("Ugyanmáá mi bajunk lehetne")alapon. De könyörgöm,ha egyszer már belevágok egy ilyen kalandba,és áldozok rá egy százötvenest,azt a tíz-húszezret már nem csapom le mellőle,mert ha valami gáz van,akkor sokkal könnyebben jutok ellátáshoz stb. még külföldön is. Így meg minden körülményesebb.

Szóval én nem értem ezt a nagy felhajtást.Sajnálkozni sem fogok különösebben,viszont egy ilyen eset jó a médiának,mert témát ad vele az emberek szájába,hogy ne azokkal a dolgokkal foglalkozzanak amik igazán fontosak lennének.Annyiban sajnálom az elhunytakat,és a sérülteket viszont,hogy tehetetlenek voltak a szerencsétlenséggel szemben,de aki elmegy egy ilyen helyre,azzal vállal némi kockázatot.

Ez van.

1 komment

Címkék: média egyiptom baleset vérbaszogató

A bejegyzés trackback címe:

https://egysiedon.blog.hu/api/trackback/id/tr553363385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alsegédlúzer 2011.11.08. 17:35:29

a híradásokat ki kell vaslamivel tölteni:)
Nem beszélhetnek a mai parlamnenti döntésekről,a valódi történésekről.
Parasztvakítás ez a javából
süti beállítások módosítása