HTML

Egy Siedon blogja

Közéleti,társadalmi apróságok,hétköznapi dolgok amelyek bosszantanak,és jótanácsok,ezek kikerülésére. egy Nemzeti liberális gőzlevezetője :)

Friss topikok

  • holzroller: @tisztakéz: üdv a blogomon! Sajnos igen, én valahogy jobban örültem volna pl: Bogár Lászlónak. (2012.04.17. 16:08) Vendégszerző part 1.: Tolvaj!
  • alsegédlúzer: éR EZEN RÖHÖGNI? kIFORDULNA AZ oRSZÁG A SARKáBÓL Amennyit a DK és annyit ér a véleménye meg a jelö... (2012.04.05. 20:22) Ehhez pofa kell...
  • holzroller: www.mindennapi.hu/cikk/vezer/a-rak-egye-ki-a-beled-vona/2011-02-01/1401 Itt olvasható Balavány Gyö... (2012.03.14. 18:09) Vona és a rák
  • alsegédlúzer: a híradásokat ki kell vaslamivel tölteni:) Nem beszélhetnek a mai parlamnenti döntésekről,a valódi... (2011.11.08. 17:35) Baleset, és?

Haláli biznisz

2011.11.07. 14:34 holzroller

'Asszem mostanában sok negatív impulzus ér,amik közül ez a legvérbaszogatóbb:

Adva van kicsiny városom, közepén a sírkerttel(gyengébbek kedvéért: temető) Van nékünk egy korosodó,pocakos-de munkája ellenére-jókedélyű és beszédű temetkezési vállalkozónk,akit legalább a település 95%-a ismer. Mivel az elmúlt 10 évben kétszer is akadt munkája sajnálatos módon a szűkebb családi körömmel kapcsolatban, volt "szerencsém" korrekt, és emberséges mivoltáról meggyőződnöm. Előre bekalkulált mindent, a teljeskörű kegyeleti szolgáltatás nála valóban teljeskörű volt, és ami a legfontosabb: megfizethető tisztességes áron. Magyarán szólva; nem a gyászoló családot próbálta lehúzni.

Az elmúlt években azonban a helyi sírkert átkerült egy nem helybéli vállalkozóhoz:Szép új cégtábla(hm...ez az ún."nemigazán látogatott" sírok előtt....véletlen?)Saját apparátus,gondnokság miegymás,de ennek ellenére a karbantartást a köztrollok végzik.

Az átlagnép persze az ilyet nem nézi jó szemmel. A helyi úriembert az önkormutyi Kht. minden lehetséges módon próbálja fúrni. Mit van mit tenni,ha eljő a Kaszás,a végtisztességet meg kell adni az elhunytnak. Igen ám,de szívesebben fordul az ember olyasvalakihez,akit ismer,akiben megbízik,ráadásul a minőségibb szolgáltatása lényegesebben olcsóbb is,mint a "gyüttmönt"-é.

A lényegesen olcsóbbon van a hangsúly,ugyanis nemrégiben elhalálozott(na...izé...nem akarok még véletlenül sem kegyeletsértő lenni) E.bácsi,akivel anno együtt aprítottuk szakmányba a fát.Minthogy temetőnknek szépen felújított ravatalozója van,hűtővel,mindennel(jó,leírom afféle "fullextrás")ide került a szertartásig az "öreg" földi porhüvelye. Nomármost:E.bácsi a temetőtől sacc/köböl 7-800 méternyire lakott. Valaki(k a "bennfentesek" közül)a gyászoló(és ebből kifolyólag elkeseredett) hozzátartozók kezébe nyomták a konkurrencia tem.váll. névjegyét,akik fel is tárcsázták a számot. Ami pedig most következik,az az én értelmezésemben kimeríti az uzsorabüncselekmény,és a kegyeletsértés fogalmát.

A halottszállítást(mint említettem ez 7-800m) a konkurrens cég végezte.potom 21000 HUF(ne szédülj...igen ennyi)áron. Hogy svájcifrank-alapon dolgoznak,vagy síneket fektettek le és különvonattal szállították-e az elhunytat,azt a különböző,kellőképpen feldühödött források nem említették nekem,de azóta több irreálisan magas áron lebonyolított gyásszertartásról hallottam. Sokan az önkormutyi Kht.-t és bizonyos magasabb pozíciót betöltő személyek rokoni szálait emlegetik.Habár anno a néhány képviselő(hogyismondjam.....a radikálisabbak) szóvá tették a köznép sérelmeit,de a testület nagyobbik része "Ugyanmáá!" alapon lehurrogta őket. Végülis E.bácsit a helyi emberünk búcsúztatta el(szó szerint,ugyanis polgári szertartás volt)a tőle megszokott magas színvonalon.Említettem,emberünk kiváló beszédkészségét,ugyanis polgári szertartás esetén ő mond búcsúztatót(sok pap tanulhatna tőle...)ami egyaránt személyes és szívhezszóló.

Száz szónak is egy a vége: valaki(k) önös érdekből,emberi érzéseket sem kímélve,könnyű pénzszerzés/lehúzás alapon kivitelezik a temetési szertartásokat.Fogalmam sincs róla(illetve van,de nyomdafestéket/blogbejegyzést nem tűrő szavakat nem írok ide) mi lenne a véleményük,ha ezen személyek hozzátartozóival játszanák el ezt a lehúzósdit. Ha esetleg valaki,még hozzám hasonlóan emlékszik mit mondott anno az első FIDESZ-kormány(mostanság meg a JOBBIK) az önkormányzatok bizonyos pozícióinak átalakításáról,az-ezután az elszomorító írás után- azért mosolyodjon el egy kicsit.......ugye,ugye?

Szólj hozzá!

Címkék: temetkezés mutyi visszaélés vérbaszogató

A bejegyzés trackback címe:

https://egysiedon.blog.hu/api/trackback/id/tr873361054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása